This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Många är vi som älskar att byta ut höstmörkret med sitt regn och rusk, med en vistelse på fjärran kontinenter. Ofta räcker det att åka på en solresa till Thailand för att tillgodose resebehovet, eftersom de flesta svenska somrar trots allt regnar bort. Men i år hade vi mer än rikligt med varma sommardagar, och därför bör man kanske gå efter att få mer än bara sol och bad detta år. Här följer därför 3 tips på resmål, där du kan resa på kombinerade upplevelseturer så som safari och liknande. Livet är ju dom upplevelserna man minns.

Vietnam

Förutom ett varmt klimat, kan Vietnam bjuda massor med sevärdheter och upplevelser. För den historieintresserade erbjuder Vietnam massor med historiska sevärdheter, inte minst på grund av det så kallade Vietnamkriget under kalla krigets kallaste tider. Men det är inte bara den spännande historian, och det varma klimatet. Vietnam är fullt av annorlunda kulturupplevelser, inklusive en levande matkultur. Byrån Asiatours erbjuder bland annat paketresor till Vietnam, där du bland annat upplever ovanstående, inklusive exempelvis Litteraturens tempel i Hanoi; Minikryssning i Ha-long bukten och Chi-chi tunnlarna. Du finner dem här: asiatours.se.

Tanzania & Zanzibar

En kombinerad resa till Tanzania och Zanzibar är en perfekt lösning för dem, som önskar att kombinera avslappning, sol och bad, med storslagna upplevelser. Zanzibar är verkligen än paradisö, och även om turismen är stor, så känns den inte lika turist-invaderad som exempelvis de stora thailändska resmålsfavoriterna. Tanzania erbjuder fantastiska naturparker och safariturer. Se ”the big 5” i Serengeti eller låt dig fascineras av stora elefantflockar i Lake Manyara National Park.

Los Angeles och USA:s västkust

Om man är mera till glamouröst storstadsliv än man är att kika på vilda djur, så erbjuder USA:s västkust ett stort urval av upplevelser. Los Angeles och Hollywood talar väl egentligen för sig självt. När man tröttnat på filmstjärnor och den spännande multikulturen, kan man fortsätta sin resa med att uppleva USA:s panoramaroute och Grand Canyon. Från vilda västern kan man sedan kryssa av sin ”bucket list” under punkten Las Vegas – syndernas stad. Vem vet, kanske vinner man en jackpott?