This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Om man vill resa tryggt, med någon av de kända resebyråerna eller arrangörerna, så finns det väl egentligen inte något resmål, som är helt och hållet ”udda” mer. Men några resmål är trots allt vanligare, och mer exploaterade än andra. Här följer därför två tips på spännande resmål, som ger stora upplevelser. Resmål som därutöver inte alltid är de första man tänker på när man skall beställa sin drömresa.

Costa Rica

Många av oss sportintresserade svenskar, och som var med den gången det begav sig, förknippar fortfarande Costa Rica med den pinsamma förlusten till nationen fotbolls-VM 1990. Storleksmässigt, till ytan, är Costa Rica nämligen ett av värdens minsta länder. Landets areal övergår dock Danmarks, om man inte räknar med Gotland. Det bor ca 4,5 miljoner människor i Costa Rica, och man har dessutom ett av värdens mest mångfaldiga djurliv. Faktisk är ca 5% av värdens djurarter representerade i Costa Rica, och därför är det ett spännande resmål för den naturintresserade. Resmålet erbjuder såväl vulkaner, som nationalparker och tropiska regnskogar. Det finns helt enkelt massor att uppleva i Costa Rica. Du kan bland annat finna paketresor till Costa Rica hos lamatours.se

Svalbard

Den nordatlantiska ögruppen Svalbard tillhör Norge sedan 1920, och man må säga att resmålet hör till det mera ovanliga för det flesta. Det samlade areal för ö-gruppen är faktisk ungefär som Costa Ricas, men trots detta är det alltså många av oss som överser detta ganska exotiska resmål. Om man gillar ett spännande fågelliv, eller varför inte rofulla kajakturer i nästan orörd natur, så är Svalbard ett resmål fullt av upplevelser. På Svalbard har man dessutom, som en liten kul detalj, världens nordligaste av många ting. T.ex. har man världens nordligas placerade biograf och kyrka. En annan lite udda upplevelse man kan få på vackra Svalbard, är att åka hundsläde på hjul.