This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Det är en upplevelse för livet att uppleva den vilda naturen, framförallt när det är på främmande kontinenter. Att få se de djur man annars mest känner från Zoo och filmer, i deras naturliga habitat, väcker både tankar och fascination. Men man önskar kanske inte att stå själv, öga mot öga med ett lejon, björn eller en krokodil. Därför är safariresor i någon av värdens stora naturreservat oftast att föredra, när man vill uppleva detta.

The big five i Tanzania

Begreppet ”the big five” handlar om att man kommer med i den ”klubb” som med egna ögon har sett Afrikas 5 stora, nämligen Lejon, Vattenbuffel, Leopard, Elefant och Noshörning. Om du reser på en safariresa till Serengeti kan du uppleva detta, och så klart mycket, mycket mer. Serengeti National Park är en av världens mest berömda nationalparker, på grund av sin mångfald. Väljer du en resa till Tanzania finns dock även Tarangire National park med stora flockar med hundratals elefanter, och Lake Manyara National park med sina trädklättrande lejon. Om du är på jakt efter en klassisk safariresa bliver det inte bättre. Många resebyråer erbjuder paketresor med rundturer till Tanzania, exempelvis kan du finna resor till Tanzania via länken.

Alaska – där naturen regerar

Tänk dig en vacker svensk skog. Lägg till floder och forsar i stället för åar. För att göra vildmarken vild på riktigt lägger du sen till vilda djur så som Grizzly Björnar, så har du det du bland annat kan uppleva i Alaska. Längst kusterna kan du se valar, och i bergen glaciärer. Alaska har skiftande årstider, men naturen är praktfull och storslagen oavsett årstid. Om du reser på safaritur till Alaska kan du även uppleva historiens vingslag från guldrushens tid, längst Yukon-floden eller i guldgrävarstaden Dawson City. Drömmen om guld lever faktiskt fortfarande, och det kommer hela tiden nya lyckosökare till området. Alaska är helt enkelt ett undervärderat upplevelseresmål, som borde vara med på de flesta naturälskares ”bucket list”.