This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Om du vill träna hemma, så kan det vara idé att köpa hem en del utrustning. Hantlar är en bra sak att ha i hemmagymmet. Just att träna med hantlar är bra eftersom det går göra många olika sorters övningar med dem. Du kan träna flera delar av kroppen med hantlar. Det finns idag flera olika typer av hantlar. Bland annat finns fasta hantlar, byggbara hantlar och ställbara hantlar. På https://billigfitness.se/collections/hantlar hittar du ett stort utbud att välja mellan. Komplettera gärna dina hantlar med skivstång och kettlebells. Vilen typ av hantel passar då dig?

Olika typer av hantlar

Det finns idag som sagt tre olika typer av hantlar. Sedan finns det så klart även variationer av typerna i sig. Byggbara hantlar kan vara bra om du själv vill kunna bestämma vikten på dina hantlar. De tar även mindre plats, eftersom de går att plocka isär. Fasta hantlar är då handtag och vikt sitter samman i ett enda stycke. De finns med gummerad yta, som kan vara bra om du har känsliga golv. Ställbara hantlar är ett mellanting mellan fasta och byggbara. Då ställer man in vikten på dem.

Testa hantlar för att hitta rätt

Självklart kan du köpa dina hantlar på nätet, men det kan vara bra att testa först vad som passar dig. Det enklaste sättet att göra det på är att gå till ditt närmaste gym. Där finns det ofta ett brett utbud av hantlar med olika vikt. Det brukar även finnas både byggbara och fasta så att du kan känna på skillnader mellan dem för att avgöra vad du gillar. När du väl hittat vad du tycker passar dig, så kan du sedan beställa hem hantlar. Se bara till att köpa hantlar i par, med samma vikt. Det eftersom många gånger så är de övningar du ska göra ett måste att ha det.