This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Ska företaget hålla konferens eller ett större möte, kan det vara en bra idé att tänka igenom var det ska hållas. Kanske har företaget några bra lokaler, men att hålla konferens eller stort möte på kontoret är inte alltid den bästa lösningen. Här får du några bra tips på vad du bör överväga om du ska boka konferensrum.

Välj centrala butikslokale

Vill du att så många som möjligt kommer till ditt evenemang bör det vara väldigt enkelt att ta sig dit. Det kan vara svårt att övertyga potentiella besökare att komma om lokalerna ligger långt bort och tar tid att åka till. Åtminstone om du inte erbjuder något väldigt unikt och eftertraktat. En annan viktig parameter är att se till att det finns möjlighet att parkera, så att dina gäster inte behöver lägga tid på att leta efter en parkeringsplats.

Välj ljusa lokaler

Det finns alltför många konferenslokaler (se här) och mötesrum som är mörka och dystra eftersom ljuset inte kommer in ordentligt. Det är givetvis en fördel när det kommer till presentationerna eftersom powerpoint och liknande kan ses ordentligt. Mörkret har dock den effekt att det också gör deltagarna tröttare, än om det fanns ett naturligt ljusfall och lite dagsljus i rummet

Välj platser med god mat

Det kan verka banalt men inte desto mindre spelar maten en större roll än du som arrangör kanske tror. Ser du till att det finns god mat kanske det inte är så många som verkar lägga märke till det eller som kommenterar det. Du kan däremot vara säker på att du snabbt får veta om dina deltagare inte är nöjda med maten, om kaffet är kallt osv. Det är därför en riktigt bra idé att se till att de lokaler du väljer erbjuder god mat.