This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Man brukar säga att julen står för dörren när december kommer. Men kommersiella intressen börjar skylta med sina julartiklar redan omkring allahelgonsafton vilket kan göra att julen inte känns så närvarande när det väl är december. Framförallt inte när det regnar och är mörkt och slaskigt. Om man önskar att fokusera på det positiva med julen som högtid och om man önskar att komma i julstämning kommer här ett par snabba tips.

Ljus och åter ljus i mörkret

Ljus, såväl i levande form som i form av lampor och annan konstgjord belysning, är viktigt när man skal komma i julstämning. Kontrasten som ljuset ger till det mörker som decembermånaden bjuder på skapar en känsla av hopp och det är mysigt. Av energi och kostnadsskäl bör man välja lyskedjor och liknande med lågenergilampor. På så sätt behöver det inte vara dyrt att skapa sin egen juleljusshow omkring och i hemmet. Använder man många levande ljus inomhus, vilket skapar julstämning och mys, bör man vara noga med att lufta ut efter att dessa har brunnit ut. Detta för att säkerställa ett bra inneklimat. Och så skall man såklart komma ihåg att blåsa ut ljusen innan man går i säng.

Jultröjor och andra gimmicks

Inte allt julpynt är lika fint, och smaken varierar väldigt mycket. Det finns även säregna prylar och gimmicks som kan vara en del av roliga familjetraditioner. Dessa kan vara med till att sprida julstämning, eftersom de påminner om alla tidigare jular. Ett exempel är om man väljer att ha en speciell jultröja. Traditionen med de säregna jultröjorna, som ofta har humoristiska motiv, är väldigt vanlig i USA och England. Eftersom dessa stickade jultröjor skiljer sig ut ger de en direkt association till jul och julmånaden. Jultröjor som håller i många jular, och med speciella och stämningsfulla motiv, kan du bland annat finna hos jul-troja.se som är en specialistbutik inom jultröjor. Här hittar du jultröjor för damer och herr.