This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Det ligger i tidens trend att bli entreprenör, vilket såklart är positivt. Att få skapa och driva något själv motiverar till att skapa ett värde, för sig själv och för samhället. Men många små firmor kämpar också med att få det att gå ihop, och framförallt vid uppstarten av en verksamhet upplever man ofta detta, trots att man kanske jobbar väldigt hårt och mycket. Ibland tar det lite tid fören intäkterna kommer strömmandes, och då är ett en stor fördel om man istället kan hålla utgifterna nere. Här följer därför ett par snabba tips om små besparingar. Många bäckar små, kan bliva till en å.

Att inte betala överpriser

Något man bör spendera lite tid och energi tid, är at förhandla bra avtal. Detta inte bara när man förhandlar med leverantörer och liknande, men även när det gäller fasta löpande avtal. Ofta kan man få bättre priser på sådant som försäkringar, el, telefoni och liknande genom att hålla leverantörerna upp mot varandra, och vara en stenhård förhandlare. Eftersom det är löpande utgifter, är även små prisavslag värdefulla. Man kan också prova att få leverantörerna att se framtidsutsikterna i att ha en som kund. Man kanske inte är så stor just nu, men man är i växt och behovet kommer troligtvis öka.

Inga överdrivna fraktkostnader

Oftast när man betalar onödvändiga överpriser för något, så handlar det om att man inte har orkat jämföra priser, och bara tagit det första bästa alternativet. Det är få sätt och vis förståeligt, eftersom det kan vara många aktörer i en bransch som för priskrig med varandra. Här är olika jämförelsessidor en bra vän. Ett exempel är billigtpaket.se, som sammanställer och låter dig jämföra fraktpriser på ett enkelt sätt. Man kan också boka sin försändelse direkt via sidan, när man funnit bästa möjliga pris till fraktbehovet. Det lönar sig med andra ord oftast att jämföra, nästa vilken tjänst eller vara man än skall spendera pengar på.