This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Marknaden för vitvaror är stor, närmast gigantisk och innehåller många stora aktörer. Som ett resultat av detta finns det närmast ett hav av produkter, märken och modeller att välja mellan. Detta när ett behov av en eller flera vitvaror uppstår. De flesta av oss vanliga konsumenter, intresserar oss inte för vitvaror, innan behovet av att skaffa nytt uppstår. När det gamla kylskåpet, elle den gamla tvättmaskinen eller torktumlaren plötsligt går sönder, då får vi däremot oftast bråttom – detta eftersom det är svårt att vara utan dem i hushållet. Här följer några snabba tips, om hur man kan gå till väga för att välja rätt vara.

Energieffektivitet och smarta funktioner

Vid en första blick liknar exempelvis de flesta tvättmaskiner, diskmaskiner och torktumlare varandra. Även vid en första blick på specifikationerna kan varor i helt olika prisklasser se likadana ut. En av de viktigaste sakerna att kika efter, är energimärkningen. Alla vitvaror som säljs på den svenska marknaden är energimärkta efter en skala som går från A+++ – F, där A+++ just nu är det bästa. De flesta moderna vitvarorna har energimärkning A, men det är stor skillnad i driftsekonomi om det endast är A+ eller A+++ som alltid rekommenderas. Förutom långsiktig besparing på el och vattenräkning, är det även bra för miljön att alltid välja A+++. Smarta funktioner såsom automatisk dosering kan även de minska driftsekonomin.

Vitvaror.se – produkt & konsumentguider på nätet

Det kan vara smart att läsa konsumentguider som innehåller tips och råd, innan man handlar. Vitvaror.se har samlat en stor mängd konsumentguider med produktinformationer och rekommendationer. Detta specifikt inom området vitvaror. Sidan drivs i samarbete mellan olika aktörer inom WhiteAway Group. Sidens ambition är just det att hjälpa potentiella vitvarukunder att sondera i vitvaruterängen. Det er troligtvis en del av deras strategi om att få nöjda kunder, eftersom deras guider hjälper konsumenter med att köpa rätt produkt till respektive behov.