This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Det är många barnfamiljer som behöver lite extra stöd just nu och då kan man ta hjälp av en  professionell nanny och barnvakt. Dels är det många som jobbar hemifrån och kan behöva någon som passar barnen en stund för att få fokusera på viktiga uppgifter. Andra som tidigare har kunnat ta hjälp av mor- och farföräldrar kan behöva ha en nanny som för tillfället tar över barnpassningen. Organisationen NannyPoppins uppdaterar löpande nya rutiner för att se till att det är en trygg och säker barnpassning under rådande situation. 

Vid hämtning och lämning håller er nanny bra avstånd 

Trygghet och säkerhet är det viktigaste för organisationen och under det senaste året har det kontinuerligt uppdaterats nya rutiner och rekommendationer för barnvakterna. Detta för att se till att du och dina barn känner er trygga i dagens situation. 

 

Alla rutiner som vi sätter för våra barnvakter utgår från myndigheternas rekommendationer. De ser till att hålla en god handhygien, säger till om man inte skulle kunna arbeta och när det gäller exempelvis hämtning och lämning från och till skolan eller dagis så kommer er nanny att hålla ett bra avstånd. 

Många tar hjälp av en nanny & barnvakt under dagtid och kvällstid 

Det är mycket vanligt bland föräldrar att ta hjälp under dagtid och kvällar just nu. Det är inte lätt att ha fokus på både jobbet och sina barn samtidigt när man behöver vara hemma och många känner sig stressade. Många uppskattar därmed hjälpen av en nanny som håller koll och underhåller barnen en stund. 

 

Det är inte endast dagtid eller kvällstid som man kan få hjälp av en barnvakt utan det gäller även nätter och helger. Varje nanny väljs ut efter ert behov. Oftast så utgår man från ett visst upplägg. T.ex. att man har en nanny som bara fixar med hämtning och lämning. 

Möjlighet till ersättare om ordinarie barnvakt har fått förhinder 

Att ta hjälp av en professionell nanny har sina fördelar. I dagens rådande situation så kan det hända att ens ordinarie nanny får förhinder. Skulle detta vara fallet så fixar organisationen en ersättare. 

 

Många andra fördelar med en professionell barnflicka är att hon har en vit lön, är utbildad och certifierad i HLR (hjärt- och lungräddning) för barn samt olycksfallshantering. Dessutom är han eller hon fullt försäkrad via jobbet. 

För en professionell nanny gäller RUT-avdraget 

Då man väljer att ta hjälp av en professionell nanny så gäller RUT-avdraget. Skatteavdraget ger varje förälder möjlighet att få upp till 50 000 kr i avdrag per år. I årsskiftet från 2020/2021 så kommer detta belopp att höjas upp till 75 000 kr per förälder. 

 

Är man två föräldrar i ett och samma hushåll har man därmed möjlighet att från och med nästa år få 150 000 kr i avdrag. Man behöver inte göra något som förälder för att avdraget ska gälla, utan det löser huvudkontoret för organisationen. 

 

DELA
Föregående artikelTräna med viktväst
Nästa artikelAtt köpa nytt kylskåp