This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Något många barn uppskattar att leka med, det är Playmobil. Det är små leksaker i plast som inspirerar barn i alla åldrar. Det mest väsentliga inom dessa leksaker, det är lekfigurerna som är 7,5 cm höga och alla har rörliga kroppsdelar, händer med en gripfunktion samt ett rörligt huvud. Det var 1974 som Playmobil grundades och det av tysken Hans Beck. Playmobil kom snabbt att bli en favoritleksak hos många. Idag finns det över 30 teman inom Playmobil och de säljer idag runt om i världen. Dessa leksaker har en bredd utan dess like och det finns allt från piratskepp till barnsjukhus så väl som riddare, indianer, fotbollsspelare, hästar, hundar och dinosaurier.

Playmobil har ett system med en unik princip som väcker barnens fantasi, gör dem kreativa samt även främjar barnens utveckling. Det går att bygga upp en massa världar med denna leksak och leka vad man vill.

Upptäck Playmobil

Alla figurer inom Playmobil har olika utseenden, yrken, former och kläder. Det de alla har gemensamt är höjden på 7,5 cm samt att de har en gripfunktion. Det så att de lätt kan hålla i matchande tillbehör. Dessa små lekkamrater kan barnen ha mycket kul med. Det är lätt att skapa sig ett eget äventyr eller en egen värld, där ingenting är omöjligt. Det går att bygga upp en hel stad, med sjukhus, polisstation, kattpensionat, brandstation, zoo och så vidare. Det finns tillbehör för alla figurer, från fordon till husdjur samt en massa mer.

Playmobil är en klassisk leksak som roar barn än idag, precis som de har gjort sedan de började tillverkas. Barn kan ägna timmar åt Playmobils händelserika värld. Kanske är det att ge sig ut med piratskeppet för att leta efter skatten eller är det en rymdfärd som är på g? Med Playmobil är allt möjligt, tack vare att det finns många olika teman. Det finns hästar, stall, bilar, husbilar, tåg, byggarbetare, älvor, glassförsäljare, tomtar, familjer och en massa mer.

Playmobils historia

Året 1971 så gav företaget Horst Brandstätter sin chefsutvecklare Hans Beck ett uppdrag. Det vara att skapa och designas ett nytt koncept inom leksaker. Året därpå så registreras patentet för en 7,5 cm hög leksaksfigur. Under 1974 föds Playmobil. Indianer, byggarbetare och riddare tar sig in i världens alla lekrum.

Under 1976 så kommer de allra första kvinnliga figurerna och 1981 utökas familjen med 5 cm stora pojk- och flickfigurer. Bebisarna, på 3,5 cm, de gör entré under 1984. Det är även under 80-talet som man får möjligheten att kunna hudfärgade händer som även är vridbara. Under slutet av 1980-talet så kommer det en mängd nya kroppsformer. Det tillkommer även bara fötter samt många olika slags skor att byta av med. Nu kommer även jackor, västar och långa kjolar.

Under 90-talet så dyker den första Playmobil-tomten upp och 2006 kommer fotbollsfigurer som kan sparka med benen. Under 2010 kommer det Playmobilfigurer klädda för stranden och 2011 kan man montera ihop egna figurer från överraskningspåsar. 2012 kommer den första gravida figuren, samt även en dvärg, väldigt lik Gimli från Sagan om ringen. Under hela 2000-talet så tillkommer det fler och fler figurer med olika teman.