This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Har du tröttnat på att gå och klippa dig med jämna mellanrum för att hålla håret i trim? Då behöver du verkligen en hårtrimmer av kvalitet med många bra tillbehör. Dessutom kan du använda en hårtrimmer även till skägg och kroppshår.

Perfekt till barn

Många mindre barn tycker inte om att gå till en frisör av olika anledningar. Därför är det oftast mycket lättare att klippa håret på barn hemma i lugn och ro. För att inte tala om att det är mycket billigare.

Köp en trimmer som matchar behoven

Stirra dig inte blind på olika testvinnare du hittar online utan utgå istället efter dina egna behov och framför allt ditt eget hår. Har du tjockt hår eller lite tunnare? Kommer du att använda hårtrimmern även till skägg och kroppshår?

Hitta den bästa hårtrimmer för dig och dina individuella behov istället för att köpa den mest rekommenderade eller dyraste på marknaden. Det viktigaste att se efter är skärbladen. De ska vara skarpa och gärna titanbelagda som är självslipande för enkelhetens skull.

Olika typer av hårtrimmers

När du väljer en hårtrimmer att köpa bör du se över strömtillförseln. Vill du ha en trimmer med sladd eller föredrar du en uppladdningsbar med batterier? Kommer du att använda hårtrimmern i duschen?

Du bör även se över skär längden. Är du ute efter väldigt fina skärblad med en längd på så lite som 0,1 mm? Eller vill du hellre ha möjlighet till lite längre hår? Det allra vanligaste är 2,4 till 4 mm.

Men det finns modeller ända upp till 25 mm om du är ute efter lite längre hår.

Hur du rengör din hårtrimmer

  1. Om hårtrimmern har en sladd, börja då med att dra ur den för säkerhets skull.
  2. Knacka försiktigt ur alla avklippta hårstrån ur trimmern mot en sopkorg eller handfatet.
  3. Borsta bort de mindre stråna med en rengöringsborste och torka sedan av hela hårtrimmern med en våtservett.
  4. Om det går att ta isär trimmern så gör det, oftast finns det en knapp till skärbladen.
  5. Det är smart att desinficera hårtrimmern med jämna mellanrum men dock inte de elektriska komponenterna.