This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Många av oss vill gärna renovera badrummet och det är faktiskt inte fel att göra. Det gör dels att du får ett nytt, fräscht badrum, dels att du höjer värdet på din bostad. Det gäller bara att hitta lite badrumsinspiration samt sedan se till att planera och sätta en budget på vad allt får kosta. När du ska renovera ditt badrum så kan du göra en del själv om du vill. Dock krävs det alltid hantverkare för delar med VVS eller om det ska göras elinstallationer. Men att riva ut det gamla badrummet, det kan du göra på egen hand, om du vill. Annars går det så klart bra att även ha hantverkare för det momentet.

Hur ska badrummet se ut?HuHHHh

På nätet finns det gott om inspiration badrum samt att du även kan kolla in badrumsinredning för att bestämma vad det är du vill ha i just ditt badrum. Att ha en klar bild på slutresultatet kan vara bra, samt att du bör sätta en budget. Sätt en högre budget än vad du tror, eftersom ibland händer saker som gör att det kan kosta mer. Då är det bra att redan ha det inräknat i din budget. I denna budget bör alla kostnader vara med, från hantverkare, till badrumsinredning.

När du ska välja material, badrumsmöbler och inredning, se till att välja sånt du gillar men som även fungerar i ditt badrum. Har du ett extremt litet badrum kanske det är bra att välja en dusch med vikväggar före ett badkar till exempel. När det gäller golvet, så ska det ju tåla en del samt klara av att det blir blött. Du kan välja klinker eller våtrumsgolv. Kanske även ha golvvärme? Det gör under för kalla fötter. För väggarna är det kakel eller våtrumstapet som gäller. Se även till att lägga ner pengar på bra badrumsbelysning!