This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Funderar du på att köpa ett akvarium? Då är det några saker du ska tänka på innan:

  • Vad för typ av fiskar ska jag ha? Hur många? Självklart spelar storleken på fiskarna och antalet roll när du ska välja storlek på akvariet. Större fiskar kräver större akvarium. Likaså många fiskar kräver också större akvarium. Väljer du däremot en guldfisk så räcker det med en fiskskål utan pump, även om fisken mår mycket bättre av att ha en pump och du slipper byta vattnet varje dag.
  • Vart ska du ha akvariet? Hur stor plats har du tänkt avsätta för detta? Vill du köpa bara ett akvarium eller även ett akvariebord? Det är smidigt med ett speciellt bord eller skåp som är avsett just för att ha ett akvarium på. Du får förvaring under där du kan ha fiskmat och så vidare. Du behöver även belysning så att ni kan se fiskarna och så fiskarna får lite ”dagsljus”. På natten kan ni självklart slå av belysningen så fiskarna får natt.
  • Kommer du orka sköta det? En del tror nog att det är enkelt att ha fiskar och att det inte kräver något arbete, men det är mer jobb än vad man kan tro. Välj ett akvarium med bra pump och filter så behöver du inte byta vattnet lika ofta. Men trots pump och filter så måste du med jämna mellanrum byta allt vatten och rengöra akvariet och all inredning.

Vilket Akvarium som passar just dig, er, din familj det vet bara ni. Ni måste se på vad era behov och önskemål är och vad som passar in hos er. Sedan måste ni självklart även tänka på vad som passar era fiskar bäst. Fiskarna måste ha plats att simma omkring, och det måste finnas plats för växter, hus och stenar. Fiskarna vill kunna simma runt och upptäcka saker och gömma sig. Kanske leker de titt-tut med er sen?