This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Att skärma av solen betyder flera olika saker: gardiner, persienner och rullgardiner. De alla fungerar som solavskärmning och bidrar till att forma rummet som de hänger i. Detta kräver dock att det läggs lite tid på att hitta precis rätt lösning för just det rummet. Gardiner är inte bara en praktisk lösning utan också en del av hemmets inredning och de kan vara med till att skapa precis den atmosfär du alltid har drömt om.

Lamellgardiner är ett exempel på en gardin som både skärmar för solen och samtidigt bidrar med en enkel med skarp grafisk detalj. Lameller ska dock användas på rätt sätt, annars riskerar det att se ut som tandläkarens väntrum. Välj en nyans som matchar färgerna i resten av huset.

Solavskärmning kan också dela upp rummet i olika sektioner som kan skugga ljusinfallet. Till exempel kan du montera en wire i taket så att du kan dra gardinen fram och tillbaka. Om tyget är vackert fungerar det samtidigt som pynt i inredningen. Ett tjockt tyg kan dessutom ge en bra akustik.

Enkelhet som verktyg

En rullgardin passar bra in i det moderna hushållet. Väljer du rätt gardiner kan de vara med till att strama hemmets uttryck. Samtidigt kan de gömmas, när de rullas upp, så att de inte drar för mycket uppmärksamhet till sig.

Något av det mest populära du kan få i dag är plisségardiner, som du kan läsa mer om här. De fungerar på samma sätt som rullgardiner men påminner mer om persienner. Skillnaden är att plisségardinerna kan rullas upp och därmed fungerar de väldigt bra mot inskydd. Plisségardiner har dels en praktisk funktion men tack vare det enkla och minimalistiska uttrycket, skapar det också ro i hemmet och drar inte för mycket uppmärksamhet till sig.