This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Det är inte alltid lätt att hitta lämpliga julklappar till andra vuxna. Som oftast vill man gärna ge något som uppskattas på ett personligt plan. Av den anledningen kan det vara en idé att ta hemmet /bostaden som utgångspunkt. De flesta av oss svenskar tycker om att inreda och ombona i hemmet, med fina saker. Smarta prylar och apparater eller nya små uppfinningar är även de ofta uppskattade som gåvor – och kan ge anledning till samtal och skratt. Den fallgropen som kan vara förbunden med att ge presenter till hem, är att vi alla har olika smak och eller stil. Här gäller det att inte tänka på vad man själv tycker är fint, men istället tänka på vad den som skall få julklappen gillar.

Handdukar och lakan i lyxkvalitet

Något som inte alla spenderar pengar på, är extra fin kvalitet på handdukar och eller lakan. Det är ju heller inte ett nödvändigt ont. Men det är väldig trevligt att ha, att kunna märka den mjuka fylliga handduken som inte ger friktioner. Eller det där lakanet som gör att man har får en känsla av att sängen delar ut en kram när man går och lägger sig. Eftersom det är inom avdelningen ”att skämma bort sig själv”, så är det väldigt ofta en bra julklapp – ”det är du värd” är det kärleksfulla budskapet.

Originalkonst till väggarna

Allt fler av de tavlor man ser i genomsnittliga svenska hem, är tryckta motiv eller på annat satt fabricerad konst. Det är såklart inte någon automatisk fel eller mindre värt med att använda sig av tryckta/ kopierade motiv. Men det kan vara en guldkant att ha något unikt konstverk hängandes, men som ändå är modernt. Originalkonst, framförallt när det är oljemålningar av hög kvalitet och liknande, är ofta ganska dyrt. Här kan det dock rekommenderas att surfa in på exempelvis mynewart.se. De har originaloljemålningar som många olika typer av tavlor – och det till överkomliga priser.