This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Hösten är på ingång vilket betyder renoveringstider för många svenska villaägare. Ett nytt badrum, en uppfräschning av köket eller ett nytt golv på övervåningen. Behoven är ofta många – ibland större än de ekonomiska tillgångarna. Finansiering av renovering är ofta en stötesten – det kostar ofta mer än man hoppas. Läs vidare för att ta del av några tips om hur kan få loss nödvändigt kapital.

Använd helst sparade pengar

Det finns ett sätt att finansiera en renovering på som är bättre än alla andra. Genom att använda sparade pengar. Anledningen till detta är många – men främst är att du då vet vad du kan och inte kan spendera. Du slipper otrevliga överraskningar efteråt i form av lån som behöver betalas tillbaka med ränta. Har du sparpengar – använd dem!

Försök alltså planera din renovering. Kanske är det värt att leva mer sparsamt under några månader för att ha råd med en renovering.

Ät billigare under en period

Mat är en kostnad där det går att skära ner på kostnaderna mycket. Framförallt är restaurangbesök en bov i dramat. När månadens alla restaurangbesök slås ihop märker du ofta att de kostar en hel del. Äta ute i all ära – det är skönt att göra ibland. Men du kan enkelt spara stora genom att äta endast hemlagad mat under en månad eller två.

Ett lån – ger snabbt pengar på kontot

Naturligtvis kan ett lån vara på sin plats för att ha råd med en renovering. Att ta ett lån då och då kan vara precis det som behövs för att snabbt få in pengar på kontot.

Ett SMS-lån är en typ av lån som blivit mycket populär för finansiering av en renovering. Ett SMS-lån är ett lån där pengarna kommer in på kontot ofta redan samma dag. Hittasmslån är ett exempel på en sådan tjänst. De donerar 100 procent av vinsten till världsnaturfonden i en fin kampanj. Därmed bidrar du också till någon gott när du tar ett lån från dem.