This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Har du planer på att skaffa dig en ny säng? Sängen är ju den allra viktigaste möbeln i våra hem. Där i tillbringar vi en hel del tid. Dels för att sova, dels för att läsa och göra annat. Valet av säng är viktigt! Inför ditt köp så finns det en del saker du bör fundera på. Det för att hitta rätt säng som passar just dig och din sovstil. Vill du kolla in olika sängar och sängramar, så kan du göra det på https://www.vidaxl.se/g/505764/sangar-sangramar. När det gäller sängar, så finns det ju rätt många att välja på. Det finns enkelsängar, dubbelsängar, ställbara sängar, vattensängar, kontinentalsängar och så vidare.

Hitta rätt säng för dig

Först och främst, är det en säng som bara du ska sova i, eller har du en partner som även ska sova i den? Ofta har man ju olika krav på en säng samt olika kroppar som behöver olika hårdhet eller mjukhet och stöd. Som tur är så går det att ha två olika madrasser i en sängram. Det så att ni båda får vad ni behöver.

Din sovstil påverkar valet av en säng en hel del. Om du idag får ont efter du har sovit, så kan det bero på att du har en för mjuk eller för hård säng. Hur du sover påverkar madrassvalet. Så fundera på om du sover på mage, på rygg eller på sidan.

Välja rätt säng

För att hitta den perfekta sängen så kan det vara bra att test-ligga olika modeller och madrasser. Testa olika ställningar samt ligg kvar minst 8 minuter, så att kroppen hinner slappna av och du känna efter. Du bör välja en säng som ger dig bra stöd då du sover. Det så att du kan sova hela natten och vakna upp utvilad och redo att ta dig an dagen.