This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Om du ska besöka Köpenhamn under några dagar så kan det vara bra att planera din resa och vad du ska göra redan innan, så du inte missar några av Köpenhamns bästa pärlor.

Här är några snabba tips på sånt du inte får missa:

  • Louisiana
    Louisiana Museum of Modern Art är ett mycket vackert och känt konstmuseum som ligger strax utanför Köpenhamn. Det finns bra kommunikationer dit och det är absolut värt att göra resan dit. Du behöver inte vara konstexpert eller ens speciellt konstintresserad för att besöka Louisiana museum of art, för det är en upplevelse ändå. Modern konst kan vara mycket olika saker, och består inte enbart av till exempel målade tavlor.
  • Rosenborg slott
    Köpenhamns medeltida slott som byggdes under en period på 28 år och stod klart år 1633. Rosenborg slott har vackra höga torn och var hem åt Christian den fjärde. Detta är definitivt en toppsevärdhet i Köpenhamn. Den är både vacker att titta på utifrån och inuti. Du kan köpa en guidad tur om du vill lära dig mer om slottets historia och arkitektur. Det är en väldigt intressant och spännande historia.
  • Bakken
    Ett nöjesfält som funnits i Köpenhamn i 435 år. Bakken har både åkattraktioner och spelhallar och det ligger i Dyrehaven endast tio minuters bilresa från centrala Köpenhamn. Bakken skiljer sig från många andra nöjesparker då de erbjuder gratis inträde till alla sina gäster. Runt omkring finns mycket grönområden och många åker hit för att umgås och kanske ha en picknick, inte enbart för att besöka Bakkers nöjesfält.
  • God mat

Glöm inte att prova på att äta lite av Danmarks delikatesser när du är här på besök. Smörrebröd är väl något alla hört talans om? Det är Danmarks nationalrätt och är i stort sett en smörgås. Den består oftast av en tjock skiva fullkornsbröd och kommer med en mängd olika versioner av pålägg på. Ofta är Smörrebröd en huvudrätt, då den är så stor och mättande.