This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

På jakt efter ett nytt kylskåp? Det kan vara svårt att hitta rätt då det finns en stor mängd olika märken och modeller tillgängliga.

Kylskåpet ska vara funktionellt men också såklart se snyggt ut i ditt kök. Och det får ju inte kosta för mycket heller.

Olika typer av kylskåp

Men vi börjar från början med en lista över olika typer av kylskåp:

  • Fristående kylskåp – har en front och sidobeklädnad för att stå fritt i köket
  • Integrerat kylskåp – kamoufleras med en frontpanel för att matcha resten av ditt kök
  • Litet kylskåp – passar för hushåll med 1-2 personer
  • Retro kylskåp – fokus på design istället för funktion
  • Kombinerad kyl och frys – för det mindre köket
  • Side-by-side kylskåp – en lyxigare modell med kyl och frys bredvid varandra

Oavsett vad som passar dig – det viktiga är att du trivs med ditt val. Hitta den typ av kylskåp som fungerar för dig och ditt kök. Kylskåpet ska ju såklart underlätta dig i din vardag.

Ta reda på vad andra tycker

När du väl bestämt vilken typ av kylskåp som passar är det bra att ta reda på vad andra tycker. Fråga vänner, grannar och folk i din bekantskap om deras kyl och hur nöjda de är.

Bege dig också ut online för att hitta recensioner från privatpersoner och experter.

Många recensioner finns online, som tex. denna över bäst testade kylskåp efter betyg från nästan 2000 recensioner.

Pris som avgörande faktor

Tyvärr är vi alla inte miljonärer! Priset spelar oftast störst roll vid val av kylskåp. En billig modell kan kosta cirka 1000 kronor medan en dyrare variant kan kosta så mycket som 40 000 kronor.

Eftersom ett kylskåp alltid är påslaget är det bra att välja ett kylskåp med energiförbrukning A+++. Det gör skillnad både för din elräkning och för miljön.

Mått och kapacitet

Många leverantörer håller sig till standardmått men det är alltid bäst att mäta utrymmet för ett nytt kylskåp. Att ha ett lite för stort eller för litet kylskåp är mycket irriterade!

En person kräver cirka 100 liter. Därefter kan du lägga till cirka 50 liter per person i hushållet. Om du ofta storhandlar kan det vara bra med ett lite större kylskåp.

Hitta rätt märke

Av ren vana köper många samma märke som alltid men det kan vara värt det att se över okända märken. Det du ska tänka på är hur lång garanti de erbjuder. Det finns en stor chans att du hittar exakt det du söker hos ett annat märke!

Extra funktioner

Dagens kylskåp kommer med många extrafunktioner som du kan välja till, en del för att underlätta och skapa mer utrymme och andra endast estetiska.

Tänk noga igenom vad du egentligen behöver. Det är lätt att falla för “coola” funktioner som du egentligen aldrig kommer att använda.