This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Det är många som beundrar veteranbilar väldigt mycket, och de gör det av en anledning. Det är något alldeles extra att kunna se en av de där gamla åken glida fram på vägen, med eller utan lite extra ljud från förgasaren. Vi ska alla vara tacksamma mot de som äger och sköter veteranbilarna som vi kan se på visningar och de parader som ordnas på somrarna.

Ägarna av veteranbilar behöver lägga ned en hel del tid och resurser på att underhålla sina pärlor. Det är en massa saker som ska skötas på en äldre bil. Det är underredsbehandling, rostknackning, smörjning, oljebyten och det är inte alls lätt att hitta reservdelar om man nu skulle behöva dem. Tvärtom kan reservdelar vara väldigt dyra på äldre bilar.

En veteranbil kräver mycket kärlek

En veteranbil kräver väldigt mycket kärlek, visst är det så. Men den ger ofta ägaren en hel del tillbaka också. Den som äger en veteranbil kan glädjas åt att få visa upp sig lite på sommaren när han eller hon glider fram genom landskapet. Det är förstås en skön känsla, och vi säger hela tiden sommaren för det är oftast då vi ser veteranbilarna. De är trots allt lite känsliga så de flesta veteranbilar används oftast endast på sommaren.

För den som är ägare av en veteranbil finns det mycket kultur att ta del av. Det är många träffar som ordnas och det finns många tillfällen till att delta i olika parader i städer över hela Sverige. Detta är inte bara tillfällen att visa upp sin fina bil utan också ett utmärkt tillfälle till att träffa likasinnade och lära sig lite nytt om vad som pågår inom veteranbilskretsar. Det finns många entusiaster därute som är intresserade av veteranbilar och eftersom den underkultur som vi kände som raggare nu är lite äldre är det lugna tillställningar nuförtiden.