This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

En kontorsstol, hur den är uppbyggd och vilket tillverkningsmaterial har använts spelar stor roll för alla som har ett stillasittande jobb.

Kontorsstolar tillverkas av stora kedjor och nischade butiker. Du kan köpa en både online eller i en fysisk affär. Ett exempel på ett online baserad shop är herman miller kontorsstol.

Du kan hitta din herman miller kontorsstol här om du bestämt dig för att handla just från det märket.

Så här väljer du en kontorsstol

Hur väljer du en kontorsstol? En skön och komplett guide kommer här:

  • Vem kommer att använda kontorsstolen? Har personen i fråga några specifika önskemål eller kanske hälsobekymmer som du bör tänka på?

  • Ska kontorsstolen användas dagligen eller mer sällan? Om det gäller en kontorsstol som ska användas i 8 timmar varje dag så ska du tänka på att den ska vara så bekväm som möjligt och anpassad till personen som ska använda den. Köper du en kontorsstol som ska till exempelvis placeras i en konferenssal så kan du satsa på en enklare modell.

  • Bör stolen vara ergonomisk eller räcker det med en vanlig? Hälsan står i fokus när det kommer till kontorsmöbler. Ergonomiska stolar är skonsamma för rygg och ben och är därför ett bra alternativ för de flesta kontorsanställda

  • Vilket tillverkningsmaterial passar bäst? Skinn eller tyg? Skinnstolar är dyrare än dem som är tillverkade i tyg men de håller vanligtvis längre.

  • Vad får kontorsstolen kosta? Budgeten spelar alltid roll, därför ska du helst hålla dig till en förutbestämd kostnad. Det kommer att underlätta dig vid valet av produkt.

Rätt stil och bekvämlighetsgrad

Rätt stil och bekvämlighetsgrad får stå i fokus när du väljer en kontorsstol. Visserligen spelar priset en stor roll men ifall stolen ska användas varje dag behöver du definitivt tänka på att köpa en ergonomisk och helst tillverkad av slitstarkt tyg.

Stilen spelar också roll, speciellt om det handlar om ett kontor som besöks av utomstående.