This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Så är står julen snart för dörren igen, och jakten på julklappar och perfekt stämning går igång. Här kommer därför några tips på praktiska julklappar till hemmet, som kommer hela mottagarens familj till godo. Detta faktum gör det ju extra smart, om julklappen är till någon i ditt eget hushåll. En bra julklapp skall dock oftast inta bara vara praktisk. Det är en fördel om den även känns en smula personlig, och eller exklusiv.

1# Tavla med personligt motiv

En tavla som både är modern och därför passar in i de flesta hem, och som samtidigt har en personlig prägel är ofta en populär gåva. Ett sätt att ordna detta, är att låta en foto/ konstbutik trycka ett av dina egna fotografier på en canvasduk. På så sätt kan du välja ett motiv som ger personlig mening för mottagarna. Det kan t.ex. vara ett personligt minne som ni delar, från en resa eller annat. Eller något som ligger i mottagarens intressesfär.

2# En uppgraderad kaffemaskin till kaffe-älskaren

Vuxna svenskar dricker i genomsnitt ca 2–3 koppar kaffe om dagen. Detta indikerar att det är ganska många kaffeälskare där ute i vårt avlånga land. Om kaffe-älskaren i gåvokretsen fortfarande brygger sitt kaffe på en standardmodell av kaffebryggare, kan en uppgradering vara en perfekt julklapp. Om man vet att just bryggkaffe är favoriten, är en Moccamaster kaffebryggare ett bra tips. För den som vill ha den helt stora smakupplevelsen är en helautomatisk espressomaskin ett bra bud.

3# En robotdammsugare

Att köpa städutrustning i julklapp till sin bättre hälft, kan ofta vara ett minfält som bör undgås. Man vill ju inte insinuera att städningen är dennes jobb. Däremot kan det vara en bra julklapp till unga som behöver komma igång med att hjälpa till mera hemma, eller kanske skall flytta hemifrån snart. Om man väljer en robotdammsugare, eller liknande smart städutrustning, så kan det dock alltid vara en uppskattad julklapp till hela mottagarens familj. Den gör städningen lättare och minskar behovet för tråkigt hushållsarbete för alla.